? ??????????????Dinos? ????? ?????? ???Rating: 4.6 (16 Ratings)??22 Grabs Today. 9296 Total Grabs. ??????G
et the Code?? ?? ????7?? ?????Punk Skulls? ????? ?????? ???Rating: 4.8 (96 Ratings)??22 Grabs Today. 15701 Total Grabs. ??????Get the Code?? ?? ????7?? ???????????? ????Easy Install Instructions: CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS ?

Tuesday, February 24, 2009

PART 1

Sesungguhnya aku amat merindui insan ini..huhu x saba nak blk umah la plak..my mum seorg yang sangat kuat bekerja..bayangkan walaupun die seorang surirumah tapi dalam masa yang sama die mengasuh empat orang budak..setiap hari mak akan bangun pagi siapkan sarapan dan keperluan adik-adik sekolah..then kul 6 setengah umah mula la stat bisin ble along, angah, sara ngan ain tu datang..ingat lagi tym aku form 6..huhu..liat cket bangun subuh ni..tpi at last bangun gak tau..diaorg la yg bisin pastu ketuk2 aku ngan tukul mainan yg bnyi pet..pet tu..sib bek bkn adik aku kan..klu x lame dah kne cbit nih..ha tym tu mak mula x menang tgn..jap kang si angah nak susu..pastu kang ain plak..aku dah g skolah dah tym tu..tpi tu la rutin mak ari-ari..smntara kul nak tgu mandikan diaorg tu..mak akan g pasar plak..g psar kayuh bicyle tau..jgn main2 huhu..terer tol..mak ske g psr nek bicyle walaupun de moto..ehmm tpi mak mang xtau bawak pun moto..hehehe..

Besela blk je dr psar dah kne lyn budak2 tu mndi ngan bg mkan plak..nakal2 manje bdk2 tu..tpi aku tau mak sygkan diorg..klu sbtu ngan ahad tu keje jga diorg pun mak nak je asenye..then mak masak ntuk ktorg yg nak blk dr skolah ni..lauk ayah smpan siap2 dah..maklumlaa ayah blk petang...anak-anak kalau mkan bkn nak ingt kat mak ayah..tau prut die je..


Ble ktorg blk dri skolah je...x lame pastu mak bdk2 ni pun smpai..sume ank cikgu yang mak jga tu..after lunch ngan solat zohor mak dah bersiap dah g plak kedai kwan die cik nah ktorg panggil..mak tlg plak die keje..dpt gak income cket..ptg kul 6 kang mak blk..letihnye mak kan..Tpi ktorg tym dgar mak punye suare ble blk kelam kabut capai tuala g mandi..huhu tym tu la insiden berebut blk air antara ktorg berlaku..pastu mak pun bising laa..ckap camni 'dah nak mgrb baru brebut nak mndi'....so kne la tahan je leteran mak kan..mang slh ktorg pun...


PART 2

Dah dekat sebulan dah mak skit sbb darah tgi..de la improvement cket..klu dulu bahagian kanan mak jem..x dpt bergerak lgsung now dah bleh bjaln cket..disbbkan kekurangan upaya mak ntuk memegang rutin harian mak yg selalu mak buat dah x dpt buat..tpi disebalik renungan mata mak aku tau mak rindukan segala apa yang die boleh lakukan dulu..ayah, kak yong,kak ngah, bang lang, bang chik, ata ngan adik sentiasa di sisi mak...

bak kata ayah kat ktorg....'macam mane ayah amik mak dulu macam tu jugak ayah akan bwk blk mak


'MISSSSS YOUUUUUU RASIMAH HAJI ISMAIL

6 comments:

cikw@n said...

saba ek...Allah tak uji hamba-Nya kalu hamba-Nya itu belum bersedia untuk diuji..dan ujian itu adalah tande keimanan.

fara_rusli said...

huhu..pet2..
rileks..mak ko kuat..tgkla anak2 die..
yg pntg kne jg mak ko elok2 k..

Anonymous said...

saba ea cyg..

lyn_tunteja said...

sabar ea...

rizuan mh said...

menunggu update yg baru huhu

cikwan said...

lay out dah baru ni...huhu ne entry barunye???